2022-09-23
朋友喺好耐之前已經推薦呢間串燒舖俾我,但係平時忙得滯冇機會幫襯,今次路過中環,就一定唔可以再miss啦🤩。餐廳既串燒有極多種口味,包括日、泰、港、川、西、新疆、台同埋自家既「堂」式,每一種款式都有自己既特色,非常適合鍾意試新口味既人啦🥳。餐廳環境闊落,仲有提供小籃比我哋擺嘢,飲住啤酒食住串燒,好chill,亦都好適合男仔帶兄弟一起享受! 😏 🍚✨鰻魚炒飯($58) 日式鰻魚飯用咗珍珠米黎炒,炒到粒粒分明,鰻魚份量都幾多,推薦嗌黎一起share。🥬✨孜然燒蒜蓉茄子($36)🍆大大條既茄子搭配埋香噴噴既孜然蒜蓉,一絲絲軟化既茄子肉入口,味道非常好。✨牛油蒜蓉焗金菇($32)✨鹽燒萵筍($18)✨麻辣燒椰菜仔、鹽燒椰菜仔($20)椰菜仔口感脆嫩,好適合喺食好多肉既時候解膩。 🐟✨麻辣手釣墨魚鬚($22)✨椒鹽燒多春魚($32) 🐷✨汁燒煙韌年糕卷($26)✨泰式豬頸肉($29)✨西班牙黑毛五花腩($28) 🐔✨麻辣雞軟骨、鹽燒雞軟骨($16)雞軟骨好有咬口,個人比較鍾意麻辣味,相對於鹽燒更加惹味! ✨鹽燒赤雞頸肉($22)雞頸肉肉質好柔軟,口感同豬頸肉有好大分別,推薦可以試試。 小食✨牛油蜜
🍚
✨鰻魚炒飯($58)
🥬
✨孜然燒蒜蓉茄子($36)🍆
✨牛油蒜蓉焗金菇($32)
✨鹽燒萵筍($18)
✨麻辣燒椰菜仔、鹽燒椰菜仔($20)
椰菜仔口感脆嫩,好適合喺食好多肉既時候解膩。
🐟
✨麻辣手釣墨魚鬚($22)
✨椒鹽燒多春魚($32)
🐷
✨汁燒煙韌年糕卷($26)
✨泰式豬頸肉($29)
✨西班牙黑毛五花腩($28)
🐔
✨麻辣雞軟骨、鹽燒雞軟骨($16)
雞軟骨好有咬口,個人比較鍾意麻辣味,相對於鹽燒更加惹味!
✨鹽燒赤雞頸肉($22)
雞頸肉肉質好柔軟,口感同豬頸肉有好大分別,推薦可以試試。
小食
✨牛油蜜糖日本蕃薯條($38)🍠
✨焦糖鰻魚芝士玉子燒($28)🥚
個人最鍾意呢個玉子燒,外層有由脆口既焦糖,中間有嫩滑既雞蛋,咬到最後仲有鰻魚既滑,非常好食!
✨椒鹽燒鴨舌($28)
🍮
最中餅配綠茶雪糕($28)
脆口既餅搭配埋綠茶雪糕,為呢餐畫上完美句號~
🍺
Sapporo Premium Draft($48/2)
食串燒就緊係要飲酒啦,仲有買一送一優惠,開心!