2013-08-30
一直很喜歡這店! 服務員親切友善~ 坐位舒適~ 食物水準不錯~ 是中環難得的好地方 今次同友人們到來食brunch~ 被安排坐卡位~ sofa櫈夠闊, 木枱夠大~ 最適合傾下我地黎緊既旅行大計~ Iced Mocha: 正因為餐廳處於斜路上, 夏日炎炎行到上去都已經流晒大汗~ 友人即席order左杯iced mocha~ 可惜唔夠凍! 亦無咩咖啡味, 反而似凍朱古力多d~Cafe Latte: 飲咖啡除了味道, 溫度對我黎講亦都好重要~ 依度既咖啡略嫌唔夠熱! 第一啖入口已經覺得係暖暖地~ 雖然係咁, 但好在奶味同咖啡味都幾重! 同埋個拉花都好靚 感覺到佢地係有heart的~Country Brunch Skillet: 太愛食薯仔了!!! 黎親都會order依果country brunch skillet! 一定要點ketchup先好味! bacon好林, 絕唔會好似一般西餐廳咁煎到又乾又硬! 因為用pan上既關係所以食完都仲熱! 如果多返d melted chesse可能會更香更好食呢!Steak and Egg Skillet: 食依d skillet除左要點ketchu
今次同友人們到來食brunch~ 被安排坐卡位~ sofa櫈夠闊, 木枱夠大~ 最適合傾下我地黎緊既旅行大計~ Iced Mocha: 正因為餐廳處於斜路上, 夏日炎炎行到上去都已經流晒大汗~ 友人即席order左杯iced mocha~ 可惜唔夠凍! 亦無咩咖啡味, 反而似凍朱古力多d~ Cafe Latte: 飲咖啡除了味道, 溫度對我黎講亦都好重要~ 依度既咖啡略嫌唔夠熱! 第一啖入口已經覺得係暖暖地~ 雖然係咁, 但好在奶味同咖啡味都幾重! 同埋個拉花都好靚 感覺到佢地係有heart的~ Country Brunch Skillet: 太愛食薯仔了!!! 黎親都會order依果country brunch skillet! 一定要點ketchup先好味! bacon好林, 絕唔會好似一般西餐廳咁煎到又乾又硬! 因為用pan上既關係所以食完都仲熱! 如果多返d melted chesse可能會更香更好食呢! Steak and Egg Skillet: 食依d skillet除左要點ketchup, 要令d薯仔香口d, 裡面d洋蔥其實都好大功勞! 脆薯仔撈煎香左既洋蔥再加ketchup真係skillet的精髓 Strawberry Waffle: 依間餐廳既然叫得"green waffle diner", 點可以唔食waffle呢? 我只可以講, 依度出品既waffle係我心目中絕對係no. 1!!! 三個字已可形容: 香, 脆, 鬆! 真係一d都唔"粉"! 雪糕同配料選擇都唔少~ 加少少錢仲可以轉movenpick 雪糕 非常值得推介!