📍中環座銀集團拉麵店‼️• 濃郁蠔湯拉麵🦪 -- NEXT Shikaku🍜•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_日本菜=======================呢間位於中環嘅蠔湯拉麵店next shikaku係同座銀、ode鯛白湯同一個集團😋拉麵款式貴精不貴多只有三款,分別係牡蠣白湯、牡蠣清湯同牡蠣沾麵💁🏻‍♀️------------------------------⭐️牡蠣白湯 $158濃厚湯底由牡蠣、豚同雞熬製而成,味道非常濃郁,蠔鮮十足幾重口味😍😍雖然食到尾就會覺得有點鹹🙈麵條軟硬度適中,頗掛湯~叉燒厚身但有啲鞋口,不過不失🙈整體覺得都唔錯,中意蠔嘅朋友仔值得試下😋------------------------------賣相:3.5/5味道:4.4/5性價比:3/5推介度:4/5------------------------------店舖資料名稱:NEXT Shikakau地址:中環歌賦街11號地舖前往方法:上環站A2出口

#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_日本菜