2021-05-24 259 瀏覽
星期六要過海做嘅嘢,順便係中環覓食,搵到呢間坐得舒服,食物質素高嘅餐廳,價錢重好合理!星期六嘅中環人唔多,餐廳都唔算多人,唔洗等位當日去到已經有下午茶,價錢都合理不過我地最後簡左二人餐,價錢都唔貴點左餐之後收銀姐姐會比部機仔拎番去擺係枱面特定嘅位置,之後侍應就會將食物送上黎,唔洗自己出去攞,如果可以用信用卡比錢嘅,嘟QR code自己online訂完餐就得啦!對一個人黎食嘅朋友都幾方便!餐湯係甘荀湯,餐包望落好硬,食落都好軟,重送左細細罐嘅果jam點麵包,疫情下獨立包裝真係衛生好多!餐廳重比左咁多罐我,可以拎番屋企食早餐果時用我好中意食千層麵,呢款一黎到個樣已經好靚!焗得好香口,侍應姐姐送黎果時重好貼心提醒個盤好熱小心啲唔好掂到,服務態度一流鱈魚柳朋友話鹹左啲,但我覺得岩岩好,應該係有用鹽去醃過帶起左魚嘅鮮味,意粉係用左甜甜地嘅汁去炒,撈埋一齊食岩岩好,重有啲蘑菇都好香食完兩個主菜已經好飽啦,不過食甜品係有第2個胃嘅!朱古力味好濃,配埋雪榚岩岩好唔會好漏,正! 當然唔少得飲品,選擇都幾多,朋友杯咖啡好香濃,佢話整得幾好!我果杯Earl Grey就Twinings嘅,都好難唔好飲可惜唔係
星期六嘅中環人唔多,餐廳都唔算多人,唔洗等位

當日去到已經有下午茶,價錢都合理

不過我地最後簡左二人餐,價錢都唔貴

焗肉醬千層麵配薯蓉

大西洋鱈魚柳及有機鮮蘑菇照燒炒意粉

朱古力蛋糕配雪糕

可惜唔係起中環番工,呢個價錢都適合lunch time當飯堂啊,選擇又多
2021-05-22
焗肉醬千層麵配薯蓉