2021-08-20
餐廳設計以恐龍森林為主題,周圍會見好多恐龍及植物擺設,令人置身於侏羅紀公園般,好有特色~樓高兩層,而且樓底高,環境又開揚,底層係等候區及廚房,而上層就係用餐區。樓上更設有恐龍打卡專位及多個特色座位,好啱打卡!平日夜晚去都滿座,想去要先預約呀~✨腐皮壽司餐廳招牌菜~賣相好吸引,每款腐皮壽司大大件,而且有滿滿既配料,總共有25款唔同款式,總有一款啱你口味~平時食得多腐皮壽司會覺得甜膩,但依度既腐皮係薄身微甜,配埋其他配料令壽司味道更有層次~❀ 芝士蛋黃三文魚火炙後令三文魚魚香更突出,上面仲加了蟹籽增加口感,配埋芝士及蛋黃醬食,味道唔錯❀ 黑松露帶子帶子厚身又好鮮甜,表面及入面都有香濃既黑松露醬❀ 蔥吞拿魚拖羅蓉粒粒吞拿魚下仲有拖羅蓉,口感十足~而且唔會食到有筋,充滿吞拿魚油香味❀ 微辣吞拿魚吞拿魚粒粒有香濃既魚味,食落少少辣幾惹味❀ 蟹膏甜蝦蟹膏香濃惹味,配埋鮮甜既甜蝦,鮮味十足❀ 明太子厚燒玉子厚燒玉子味道香甜,有蛋香味,配埋明太子食好惹味❀ 為食龍卷必點依款色彩繽紛既卷物~炸蝦卷上鋪滿牛油果、三文魚、吞拿魚及油甘魚,用料新鮮,而且每件配搭都唔同,誠意十足~面頭仲有熟蝦及魚子醬作點綴,口
✨腐皮壽司
❀ 芝士蛋黃三文魚
❀ 黑松露帶子
帶子厚身又好鮮甜,表面及入面都有香濃既黑松露醬
❀ 蔥吞拿魚拖羅蓉
❀ 微辣吞拿魚
吞拿魚粒粒有香濃既魚味,食落少少辣幾惹味
❀ 蟹膏甜蝦
蟹膏香濃惹味,配埋鮮甜既甜蝦,鮮味十足
❀ 明太子厚燒玉子
厚燒玉子味道香甜,有蛋香味,配埋明太子食好惹味
❀ 為食龍卷
必點依款色彩繽紛既卷物~炸蝦卷上鋪滿牛油果、三文魚、吞拿魚及油甘魚,用料新鮮,而且每件配搭都唔同,誠意十足~面頭仲有熟蝦及魚子醬作點綴,口感非常豐富
❀ 焦糖雞蛋布丁
布丁蛋香味重,質感偏厚實,配埋香濃既焦糖醬,如果份量多d會更好~
❀ 奶蓋白玉烏龍
好日系既飲品~依度既奶蓋係甜甜的,表面灑上一層餅碎,食落似木糠布甸,質感偏流質,仲配有一串丸子,而茶底味道清香