2022-12-15
趁住星期六我囡有工人姐姐湊住,終於有時間可以同老公過二人世界!之前朋友介紹過位於中環威靈頓街有一幢大廈The Loop有好多餐廳,見到呢間主打意大利菜,廚師做左20年經驗豐富,之前西區嗰邊有間Cafe都做得幾好,同埋見到網上評論都唔似唔錯咁,就決定同老公食個晚餐!餐廳裝潢呈現比較浪漫昏暗既氛圍,而且因為就黎聖誕節,所以都感受到餐廳既佈置充滿住好濃厚的氣氛!餐廳晚餐有Set Dinner,價錢大約四百蚊內,有前菜,主菜,甜品同飲品!🥗前菜前菜可以選擇是日餐湯🫕或者冷盤,而今日餐廳供應的是南瓜湯,而前菜則是4種火腿配芝士🧀,而芝士唔算重口味!主菜🍗Rose Mary Roasted Chicken W/Grilled Vegetables & Red Wine Sauce HK$398估唔到個份量都有半隻雞,而且雞肉真係好嫩口,而味道都岩岩好,好香Rosemary又唔會太重調味,但有保留到雞嘅鮮味!比較可惜既係Red Wine Sauce味道唔算太出,再濃厚啲會更加好!🥩Grilled Rib Eye W/Grilled Vegetables & Red Wine Sauce HK$398
🥗前菜
主菜
一上菜我同老公都嘩左一聲,因為賣相真係好靚,牛扒表面既網紋超吸引!
而且一放入口好明顯係燒烤過,香氣好濃烈而且肉汁Juicy!