2023-06-27
去睇巨型黃鴨,突然好想食肉肉,搵到呢間西餐,裝修以綠色做主調,有兩層,店員同店長都好熱情,由於落雨客人不多,可以坐好耐都唔會有壓力,餐廳開左一個多月,菜單選擇唔算好多,但咖啡同食物味道都很不錯。香煎帶子配櫻花蝦意式香草醬貓耳朵意粉 $188~~一坐底就睇中左呢個貓耳朵,口感彈牙,醬汁不多不少很適量,有三隻香煎的大帶子,仲有啲青瓜絲鋪面,份量足夠,完全唔會膩。香煎西班牙栗飼黑毛豬扒配焦糖蘋果香草燒汁薯蓉及沙律 $218~~好好食,西班牙黑毛豬肉嫩多汁,很有肉味就算唔加燒汁都好好食,而且大大塊,但獨食我都可以,薯蓉好幼滑,仲有半份沙律,沙律菜好新鮮,大推👍👍紅絲絨蛋糕配雲尼嗱雪糕 $98~~紅色蛋糕體好吸精,口感濕潤,忌廉帶奶酪味,甜而不膩,仲有啲玫瑰味,好特別,仲有啲微酸梅乾增加口感,mocha $52~~濃濃的咖啡味加濃濃的朱古力味,苦味較重,貓貓拉花很可愛。Hojicha Latte (Made with Yamamasa Koyamaen $50~~濃濃的焙茶香味,奶和茶比較剛好,微甜,用的是山正小山園的焙茶,是我喜歡的味道。
香煎帶子配櫻花蝦意式香草醬貓耳朵意粉 $188
紅絲絨蛋糕配雲尼嗱雪糕 $98