➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟中環晚市抵食刺身壽司套餐🍣🐟🇯🇵 每位$488 套餐包沙律、三款刺身、壽司八貫、湯品、甜品,都好夠飽☺️呢個價錢喺中環食Dinner真係唔貴😗除咗刺身壽司套餐之外,仲有串燒套餐,都係每人$488,包沙律、10款串燒、主食、甜品。餐廳裝修好別緻,可以坐梳化位或者Bar枱,環境好寧靜坐得舒服。🔸冰菜沙律🥗冰菜平時已經好少食,用來做沙律好特別,都係第一次,配上芝麻醬,清新開胃又爽口😛🔸三款刺身深海池魚 - 加三文魚籽點上酸酸地既醋汁梭子魚 - 輕面頭鋪上魚子醬,可以點一點旁邊的海鹽呑拿魚腦天 - 即係吞拿魚頭頂的肉,上枱嗰陣店員先打開玻璃蓋,用煙燻過好香,肉質軟滑,超肥美😍🔸帶子、赤貝、牡丹蝦、深海池魚、油甘魚、鯛魚海膽、吞拿魚赤身、吞拿魚腩壽司都係啲大路野,全部都夠新鮮😋牡丹蝦質地軟滑又帶彈性😍赤身質感實淨啲,冇咁多脂肪,更加有咬口,師傅加咗一粒綠色嘅嘢喺上面,咬開先知原來係Wasabi 😳好有驚喜🤣吞拿魚腩加咗黑松露,夠晒新鮮又肥美😋海膽份量多又鮮甜,到而家都好回味☺️🔸鯛魚湯🐟用新鮮魚熬成奶白色既湯
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

中環晚市抵食刺身壽司套餐🍣🐟🇯🇵 每位$488

套餐包沙律、三款刺身壽司八貫、湯品、甜品,都好夠飽☺️呢個價錢喺中環食Dinner真係唔貴😗除咗刺身壽司套餐之外,仲有串燒套餐,都係每人$488,包沙律、10款串燒、主食、甜品。餐廳裝修好別緻,可以坐梳化位或者Bar枱,環境好寧靜坐得舒服。

🔸冰菜沙律🥗

🔸三款刺身
深海池魚 - 加三文魚籽點上酸酸地既醋汁
梭子魚 - 輕面頭鋪上魚子醬,可以點一點旁邊的海鹽

🔸帶子、赤貝、牡丹蝦、深海池魚、油甘魚、鯛魚
海膽、吞拿魚赤身、吞拿魚腩

🔸鯛魚湯🐟
用新鮮魚熬成奶白色既湯,只係落咗少少鹽,都已經好夠味,配烏冬,食完壽司刺身,即刻暖一暖個胃☺️

🔸紅豆豆腐奶凍
質地比較實,味道正常發揮😌

😈酒鬼仲可以加$200 Free Flow任飲酒精飲品,包括清酒🍶Cocktail🍸手工啤酒🍻

📍#魚作 (#中環美食)
中環士丹利街11號12樓