香港呢排多咗好多新嘅食店😋,而我最近上網發現咗一間來自東京嘅咖喱專門店——Caligari🍛呢間店主打兩款曾經喺東京🇯🇵咖喱大賽中得獎嘅咖喱,其中一款係經過八小時以上低溫高壓慢煮嘅coconut curry,味道同香味都非常獨特🥰🍴吉列豬扒配日本米飯配特級香料咖喱 🍛 $158吉列豬扒煎得金黃酥脆🐷外層脆口,內裡肉質嫩滑✨加上特級香料咖喱🍛香氣撲鼻。咖喱味道濃郁,但唔會太辣🌶️,啱啱好同飯一齊食🍚店內仲要唔係用普通白飯!而係用薑黃飯㗎!非常香口😍🍴秋業原定番 $188呢款秋對原定番係一個好豐富嘅選擇🤣有勁多配菜,非常滿足😍首先有龍田揚炸雞🍗,炸得外脆內嫩,唔會太乾;再加上芝士🧀、鵪鶉蛋、薯角🥔、芫荽🌿同茄子,每款都好入味😚最特別係呢個定番有雙色咖喱🍛椰汁咖喱🥥同特級香料咖喱一齊配薑黃飯。椰汁咖喱經過八小時以上低溫高壓慢煮,香味獨特,口感濃郁,特級香料咖喱味道豐富,兩種咖喱混合一齊食,味道層次更加豐富👍🏻🥂白桃梳打 +$10本身都仲諗緊飲咩好🫨之後店員就推介我哋試吓呢杯白桃梳打🍑都幾多人叫咖!味道唔錯😚又唔算太甜!仲好多話氣添🫶🏻🥂凍麥茶正正常常,冇乜特別~🍨椰子雪糕雪糕口感綿密,椰子香味

🍴吉列豬扒配日本米飯配特級香料咖喱 🍛 $158

🍴秋業原定番 $188

🥂白桃梳打 +$10

🥂凍麥茶
正正常常,冇乜特別~

🍨椰子雪糕
雪糕口感綿密,椰子香味濃郁,唔會過甜😚,入口即溶,非常清新。啱晒夏天食,亦都可以中和咖喱嘅辛辣感🌶️每一口都帶有濃濃嘅椰香🥥

🍨白桃雪糕

白雪糕帶有淡淡嘅白桃香味,同時都幾滑溜㗎!🤪適合鍾意清新味道嘅朋友,而且呢款雪糕亦都係解暑嘅好選擇。

📌宜家店鋪仲做緊promote 🫨只要follow 店家社交平台就可以獲得炸蝦兩隻🍤一個account 可享優惠一次!