呢間餐廳係一間中環樓上簡約小cafe,好啱啱地方坐低悠閒傾下計,就可以享受到啲美食!我今日點咗三款菜式,分別係班尼迪克蛋配烈日窩夫、香煎帶子青醬燉飯同埋魷魚墨魚汁意粉。話說班尼迪克蛋係一道好受歡迎嘅西式早餐,呢度嘅班尼迪克蛋做得好到位,蛋白仲好彈牙,蛋黃流心,加上香濃嘅荷蘭醬,真係好好味!烈日窩夫係脆卜卜,有啲酥脆嘅口感,同班尼迪克蛋真係好夾!一齊食真係好過癮!再嚟講下香煎帶子青醬燉飯,呢個菜式真係好出色!帶子好新鮮,煎得啱啱好,帶嚟啲鮮甜味道,再配上青醬嘅清新味道,真係好搭!燉飯係用啲雞湯燉出嚟,飯粒好軟身,啲汁又好香濃,令呢個菜式更加有層次感!最後嚟到啲魷魚墨魚汁意粉,呢個菜式真係好搶眼!意粉煮得好有彈性,啲汁係由魷魚墨魚汁熬煮而成,色澤好靚,味道濃郁。加上啲墨魚同啲魷魚,啲肉質都好新鮮嫩滑,咬落去就會噴出啲魚汁味,真係好好味!總括而言,As Usual Cafe係一間好實惠又好有質素嘅餐廳!如果你想食啲特別嘅西式菜式,咁你一定要嚟呢到