《 中環樓梯後隱藏cafe感受時光逆流 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧通常嚟到蘭桂坊都係飲酒,但係你又諗唔諗到呢度隱藏咗一間慢活嘅咖啡店。門口嘅「見字飲水」已經吸引左我嘅注意力,提醒我喺繁忙嘅時候都要休息一下,飲返啖水幫自己充下電。餐廳兩層高,樓底足足有最少5米,坐係第工層望番出面都別有一番風味。餐廳主要提供日式定食,套餐會有漬物、烏冬、水波蛋、湯物。香煎三文魚定食一整塊三文魚兩邊煎香,再放上一片片木魚片,熱氣令到木魚片兩邊搖擺,充滿動感。三文魚肉肉質嫩滑。另外烏冬有兩種食法,方法一連同關東煮湯底一齊食,另一種方法就同芝麻醬伴埋一齊食,兩種方法都各有特色。酒釀雞卷定食店員介紹依款係獨家菜式,食嘅時候可以切開一片片,內層嘅雞肉非常嫩滑又多汁,充滿濃烈嘅酒香味。飲品一場嚟到一定要試埋佢地嘅朱古力,睇到佢哋嘅飲品名都已經好解壓。敞開心扉的萬靈藥依款朱古力用左攻瑰加上肉荳蔻。朱古力味同微微嘅攻瑰花香都幾夾。回到現在的魔法 (秘香人參/肉佳人丁香/海鹽)依款同樣都係朱古力,用左秘香人參、肉佳、丁香、海鹽,咸味比較突出少少。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大
《 中環樓梯後隱藏cafe感受時光逆流 》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

餐廳主要提供日式定食,套餐會有漬物、烏冬、水波蛋、湯物。

香煎三文魚定食

酒釀雞卷定食

飲品

敞開心扉的萬靈藥

回到現在的魔法 (秘香人參/肉佳人丁香/海鹽)

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

時光逆流 (中環)
中環雲咸街41號文靜大廈地下低層