2021-04-26
中環返工既我,有時放工都幾享受去蘭桂芳同soho一帶食下食飯chill 下今次試下泰式酒吧H.O.P 個人好鐘意食泰菜,貪佢啲食物夠辣又惹味Prawn Toast好似煎堆呀,表層曬上大量芝麻入面係啖啖蝦肉,加配泰式辣醬好matchThai Larb Lettuce Wrap去親泰國餐廳我通常都會點生菜包,因為通常啲肉碎配既汁都好正,呢間既肉碎餡夠晒辣,啱晒我呢個無辣不歡既人😍Thai basil chicken spaghetti Fusion 菜,用左意粉去炒,意大利粉既爽身配泰式醬汁去炒又幾特別☺️之後追加左四款串燒,分別係wagyu,chicken thighs,zucchini & pineapple,四款都有水準,保持到食物既原汁原味,同有啲燒到好乾既串燒大有不同!個人好鐘意翠肉瓜,好鎖汁同配個汁都好惹味Drink: Thai Lime Soda & Thai Milk Tea個樽同個杯都好靚呀,thai milk tea好飲又解辣,好爽
今次試下泰式酒吧H.O.P
個人好鐘意食泰菜,貪佢啲食物夠辣又惹味
Prawn Toast
Thai Larb Lettuce Wrap