2024-02-12
我想同你一齊…🐚探索呢個海洋世界🍸🥃🥂🪸🪼🐬有人話女人心 海底針,究竟海底有幾深?我唔知🤭不過中環就一間以海洋為主題嘅Bar,去完真係大開眼界!餐廳晚上好似真係喺海底嘅最中心一樣,黑黑地又帶點光好浪漫,另外枱上面仲有啲海洋擺設好有feel🪸Tacos of the Sea (6 pcs) $148必叫打卡迷你Tacos!3款海鮮salad:有魷魚、蝦同蜆,配上調味醬,香而不膩Cold Cut Platter w/ Toasted Bread $188有Ham、魷魚乾、醃青瓜同麵包薄片,仲有自家制火腿,初嚐一款龍蝦開心果火腿,配酒一流!🐚WARCTIC OCEAN $160以菠蘿、辣椒、酸奶等著名嘅印度料理材料,配搭威士忌🥃當中加入芒果糯米飯,好似分子料理一樣特別~記得咬一啖「冰片」,入口甜甜?估唔到仲有海苔嘅味道!係一杯refreshing 嘅cocktail!! 正🪼INDIAN OCEAN $160北極洋!以北歐傳統Akvavit酒做base, 加上當地人生活常有嘅捲心菜、煙燻希靈魚去浸泡酒再做infused, 再加上加拿大嘅黑麥威士忌🥃聽落好新奇!入口鹹香!呢種感覺真係好令人難忘
🐚探索呢個海洋世界🍸🥃🥂🪸🪼🐬
有人話女人心 海底針,究竟海底有幾深?我唔知🤭 不過中環就一間以海洋為主題嘅Bar,去完真係大開眼界!餐廳晚上好似真係喺海底嘅最中心一樣,黑黑地又帶點光好浪漫,另外枱上面仲有啲海洋擺設好有feel🪸
Tacos of the Sea (6 pcs) $148
🐚WARCTIC OCEAN $160
以菠蘿、辣椒、酸奶等著名嘅印度料理材料,配搭威士忌🥃
🪼INDIAN OCEAN $160
北極洋!以北歐傳統Akvavit酒做base, 加上當地人生活常有嘅捲心菜、煙燻希靈魚去浸泡酒再做infused, 再加上加拿大嘅黑麥威士忌🥃聽落好新奇!入口鹹香!呢種感覺真係好令人難忘!
P Lounge by Plaisance
📍中環都爹利街1號地舖