2017-07-27 277 瀏覽
中環蘇豪區多特色餐廳,今晚就book定呢間同朋友一齊試下!由半山天橋一直上,見到蘭芳園後,可上多一條自動梯,落番地面向左面行,直行到去到嘉咸街街口左轉,係左手邊就到啦!舖頭雖細,但入到去好舒服,見到好有❤️既設計,好似手寫餐牌。一入到去就見到高大靚仔店員🙎🏻‍♂️,坐底後就睇下有咩食先!叫漢堡包可以加$30要French Fries or Fresh Salad + Soft Drink,朋友就叫左杯菠菜沙冰,另加$18。沙律個汁好特別,係佢地自家制,有芒果,洋蔥,柚子醋,食落有芒果味,洋蔥既香同柚子醋既酸,好特別,好清新!菠菜沙冰:用新鮮菠菜打成,飲落好啖味,唔甜,本身唔好蔬菜汁類,所以我唔識欣賞🙈雞翼:佢有辣同甜味,2樣都想請,就問靚女姐姐可否2溝,爽快答應😆!辣味唔算好辣,惹味!甜既有啲黑椒粒,甜中帶啲黑椒味!成10蚊隻雞翼貴左少少。Nachos:見到餐牌有呢樣,我好期待,我好鍾意食Nachos😆!粟米片比一般街度食既薄,但焗得好脆,面既肉碎食落有啲似漢堡包內漢堡扒既肉,配佢紅色既係蕃茄醬同白色忌廉汁(👈🏻我估)仲好食!成碟都清哂,好味但價錢有少少貴!龍馬漢堡: 好巨型既一個漢堡包😮
中環蘇豪區多特色餐廳,今晚就book定呢間同朋友一齊試下!

Fresh  Salad

健康菠菜沙冰
雞翼
辣味唔算好辣,惹味!
甜既有啲黑椒粒,甜中帶啲黑椒味!
成10蚊隻雞翼貴左少少。

Nachos
龍馬漢堡
龍馬漢堡: 好巨型既一個漢堡包😮,我地請靚女姐姐幫我地切一半,佢切點都靚過我地自己切😆!
入面好豐富,有生菜,蕃茄,芝士,吞拿魚醬,茄子同厚厚既漢堡扒,個包太大個,我都係用番我食麥記早晨全餐既方法黎食😆-分層食,有吞拿魚醬係入面幾特別!漢堡包面塊包入面好軟熟,但個好靚既外皮好硬,好難𡁻。
食飽賣單後,有另一位型男過黎同我地傾2句,估計應該係日本人老闆,好nice。鍾意人情味小店既,一定要黎試下,真係一個傾計,放鬆既好地方!
2017-07-24
Fresh  Salad