📍中環特色秘魯菜‼️· 周末brunch set大滿足🤤 — ICHU🇵🇪•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_秘魯菜=======================上星期同朋友嚟咗呢間位於中環,主打秘魯菜嘅ichu,餐廳有好多植物擺設,充滿南美風情😍‼️我地當日就食咗weekend brunch set🤤------------------------------⭐️Brunch Menu $498 p.pBrunch menu有三款crudos同starters share,然後每人再自選一款mains ,最後仲有dessert platter,非常豐富!😍🔥Crudos⭐️SALMON TIRADITO (4.2/5)三文魚刺身味道鮮味,加埋酸酸甜甜嘅醬汁好開胃!😆·⭐️MIXTO CEVICHE (4.2/5)呢個係將吞拿魚、八爪魚、帶子切粒再加上番椒嘅sauce混合😋·⭐️TRUFFLE SCALLOP (4.5/5)帶子鮮甜,黑松露醬汁陣陣幽香😍我同朋友都好鍾意!==============

#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_秘魯菜
=======================
⭐️Brunch Menu $498 p.p

Crudos

⭐️SALMON TIRADITO (4.2/5)

三文魚刺身味道鮮味,加埋酸酸甜甜嘅醬汁好開胃!😆
⭐️MIXTO CEVICHE (4.2/5)

⭐️TRUFFLE SCALLOP (4.5/5)

帶子鮮甜,黑松露醬汁陣陣幽香😍我同朋友都好鍾意!
=======================
Starters

⭐️XOXO CHICKEN (4.1/5)

炸雞皮脆肉嫩,加埋自家製蛋黃醬滋味十足🤪
⭐️TACOS DE CARNE (4/5)

Taco餡嘅牛肉絲鹹香十足,加埋牛油果蓉帶啲清新嘅感覺!🤩
⭐️SALMON ANTICUCHO (4.2/5)

燒三文魚肉質肥美,富油脂香~
⭐️MUSHROOM STIR FRIED RICE (4/5)

店員會喺上檯嘅時候淋上蘑菇汁,飯混合大量蘑菇粒,好有口感~如果菇味再香濃的更加正🥰
⭐️CHICKEN PANCA (4.2/5)

雞肉腍身juicy幾惹味~伴碟嘅紫薯片好脆👍😛
⭐️ DESSERT PLATTER (4.2/5)

呢個有熱情果雪糕、布朗尼同埋水果~熱情果雪糕酸酸甜甜勁fresh!!🤤布朗尼香醇濃郁🤪
整體嚟講食物有特色,味道不俗👍而且brunch set食物款式多樣,食到好飽!😆餐廳環境舒適,店員服務有禮,值得一試😋
賣相:4/5
味道:4.3/5