2023-04-20
<Hong Kong🇭🇰• Central>“咬我唷!比我想像中豐富嘅秘魯菜”秘魯係其中一個出走地之一,曾經想行三日三夜馬丘比丘仲未達成…點算唷 親🥹食住日系秘魯菜先🤭我想食呢間餐廳已經好耐啦,終於去到啦🤍開心仔Brunch Menu由我自由翻譯唷我鍾意食Brunch/ Semi buffet🥹呢間嘅branch相當之豐富🫶🏻Crudos(魚生料理):Salmon Tiradito 三文魚片在泡開胃混醬Mixto Ceviche 混合魚生拌拌Truffle Scallop 帶子粒粒秘魯菜必食魚生料理,我特別鍾意Mixto Ceviche😋三文魚,帶子同八爪魚魚生粒粒拌上Aii Amarillo辣椒千島混合醬,好開胃💕Starter:Xoxo Chicken 秘魯唐揚炸雞波波日系秘魯菜唐揚炸雞,外脆多汁,沾上本地紅椒蛋黃醬就岩哂Tacos de Carne 和牛眼肋肉Taco燉得軟林林嘅和牛眼肋肉同牛油果蓉佈在Taco上,少少香辣,一啖入口好滿足唷Salmon Anticucho 烤挪威三文魚串以後係豬肉串燒?其實係烤挪威三文魚串!肉滑油香,配搭漿果辣椒醬果然不錯! 記得
<Hong Kong🇭🇰• Central>
“咬我唷!比我想像中豐富嘅秘魯菜”
我想食呢間餐廳已經好耐啦,終於去到啦🤍開心仔
Brunch Menu由我自由翻譯唷
Crudos(魚生料理):
Salmon Tiradito 三文魚片在泡開胃混醬
Mixto Ceviche 混合魚生拌拌
Truffle Scallop 帶子粒粒
Starter:
Xoxo Chicken 秘魯唐揚炸雞波波
日系秘魯菜唐揚炸雞,外脆多汁,沾上本地紅椒蛋黃醬就岩哂
Tacos de Carne 和牛眼肋肉Taco
Salmon Anticucho 烤挪威三文魚串
以後係豬肉串燒?其實係烤挪威三文魚串!肉滑油香,配搭漿果辣椒醬果然不錯! 記得趁熱食! So juicy!!
Main:
Sirloin de Wagyu 和牛西冷配上紅椒粉蛋黄醬
以秘魯特色煮法烹調嘅和牛西冷,和牛內裏保留粉嫩多汁
我鍾意沾上香辣蛋黄醬,味道更有層次
Chicken Panca 經典秘魯烤雞
以多種特色香料醃製,烤得外皮香脆,雞肉多汁入味!一啖咬落去滿口多汁肉肉!
Dessert:
Dessert Platter
豐富嘅水果盤裏有蜜瓜、火龍果、菠蘿同提子,仲有香濃嘅布朗尼😍 莓莓椰奶涷
我哋兩個女仔邊食邊傾偈,都過咗一個週末日🥳
BRUNCH MENU $ 498 per person