2022-09-25 153 瀏覽
7份到訪就試了他們Black Series menu▪︎Black Series Dinner Menu▪︎。Platter of Market Fish。Beef Tartare。Drunken Clams。Crispy Caramel ButterCorn。Spinach Ohitashi。Grilled Scallops 。Cauliflower Tempura 。Yakiniku Beef Udon > Kimchi Udon (太想試kimchi udon,餐廳免費俾我改)。Monaka Ice Cream Sandwich (Add on $68) 前菜有油甘魚和三文魚刺身,其中一款加了海苔碎,鮮味更突出。酒煮碎蜆用梅酒醃了多個小時,酒味入哂蜆肉,加了七味粉更惹味。店內必點的signature香脆焦糖牛油粟米,外面有層脆脆的焦糖,加上牛油煮過的粟米非常邪惡但又忍不住想食, 只是焦糖較甜及牛油汁較油膩。火焰帶子即場在面前燒煮,帶子的熟度可以根據自己的喜好而選擇,配搭的香蠔牛油汁惹味又濃郁。南蠻耶菜花天婦羅味道較淡,炸粉較多,有點膩滯,點上酸酸辣辣嘅南蠻醬汁無咁單調亦可解解
7份到訪就試了他們Black Series menu

▪︎Black Series Dinner Menu▪︎
。Platter of Market Fish
。Beef Tartare
。Drunken Clams
。Crispy Caramel ButterCorn
。Spinach Ohitashi
。Grilled Scallops
。Cauliflower Tempura

火焰帶子即場在面前燒煮,帶子的熟度可以根據自己的喜好而選擇,配搭的香蠔牛油汁惹味又濃郁。南蠻耶菜花天婦羅味道較淡,炸粉較多,有點膩滯,點上酸酸辣辣嘅南蠻醬汁無咁單調亦可解解膩。

另一signature Kimchi Udon好多蟹肉,udon彈牙,但醬汁俾泡菜陣酸味蓋過嗰陣香辣味,無我預期般好食。甜品我另外單點了monaka ice cream,士多啤梨醬配上醬油雪糕,配搭幾特別,但食落又普普通通。

可能太大期望,整體黎講沒有預期般好食,感覺中規中矩。但店內氣氛及服務良好,可以一試。