今晚爸爸約左老友記睇波,所以我收工約左媽媽係中環唱完下個月去旅行用嘅日元之後,就係附近搵餐廳同佢撑枱腳。我係openrice搵到呢間係皇后大道中嘅樓上西式、日式fusion餐廳,係openrice訂枱有8折優惠。👍我地6點半已經到餐廳,因為時間尚早,我地係第一枱客,餐廳以裝修白色為主,牆上掛左希臘風景嘅照片,加上藍天白雲嘅天花,令整個環境都富有愛琴海嘅感覺。🌅晚市套餐由$238起,我地揀左兩款唔同嘅套餐share食,可以試到更多款菜式。由於有8折,我地點左價錢比較高的$488套餐: THE DIGNITY同$588套餐: THE NOBLE,每個套餐各有7至8個course,兩個人食應該超滿足。😁煎鵝肝配日式蘿蔔及菠蘿鵝肝厚身大件,外層煎得夠香脆,入口充滿鵝肝嘅油香,配上日式蘿蔔同酸酸嘅菠蘿,非常惹味而不膩。👍鮮八爪魚配牛油果番茄醬牛油果番茄醬味道好清新,鮮八爪魚超彈牙,混埋牛油果番茄醬一齊食,非常醒胃。紅菜頭醃三文魚配芥末蟹籽沙律紅菜頭醃三文魚冇煙三文魚咁濃味,帶有少少紅菜頭香味,同鮮味濃郁嘅芥末蟹籽味道好夾。😋經典龍蝦湯龍蝦湯蝦味超濃郁,加上少少忌廉令口感更綿滑,味道唔錯。白松露醬

經典龍蝦湯
龍蝦湯蝦味超濃郁,加上少少忌廉令口感更綿滑,味道唔錯。

白松露醬北海道帶子配波蘭汁
白松露好香,帶子鮮甜加上少少蛋白粒,令味道層次更豐富。😍

凍虎蝦牛油果配白松露橘子汁
虎蝦已切粒混入牛油果,橘子汁酸酸甜甜,加上白松露,非常惹味。😋

法式焗田螺配日式芥末薯蓉
田螺超軟腍彈牙,用日式芥末做嘅薯蓉味道有驚喜。

芝士辣根黑松露焗帶子
帶子鮮嫩多汁,再加埋芝士同黑松露,兩個人share唔多夠喉。😆

雪葩
食左多款菜式之後,餐廳提供味道清新嘅青檸雪葩俾我地清清口腔再食主菜。
雪葩

日式吉列肉眼扒配咖哩意大利飯
吉列肉眼扒肉質唔會太軟腍,富有彈性,外層香脆,日式照燒汁同肉眼扒味道都好搭配,咖哩意大利飯口感外軟內脆,味道比一般日式咖哩辣。😄

慢煮鹿兒島黑豬柳配日式吉列飯團配黃梅蓉及蘋果醋汁
鹿兒島黑豬柳以慢煮烹調,肉質軟腍多汁,吉列飯團外層香脆,飯粒軟綿。

甜品拼盤
甜品拼盤有3款甜品: 檸檬批、抹茶布甸同朱古力布朗尼,當中我最鍾意朱古力布朗尼,口感鬆脆,朱古力味香濃。👍

朱古力布朗尼

檸檬批

即磨咖啡
甜品之後嘆埋杯咖啡,呢餐相當滿足。
即磨咖啡

套餐份量太豐富,今晚我地兩個都非常飽,下次再黎應該叫一個套餐再加少少野食都夠。😆

餐牌

2018-06-20