2018-12-04 2111 瀏覽
次次搭船經過都見到呢間店,都見到有人買嘢食,,呢日決定同朋友仔一齊試吓龍與鳳! 睇完餐牌之後,決定同朋友 share 食,咁就可以試多啲嘢啦! 叫完嘢食之後要等一陣,事關佢每樣食品都係即叫即炸,真係好期待! 我哋叫咗炸鱈魚薯條、魷魚圈籃同炸洋蔥圈,醬汁有7款選擇,要咗 Garlic Aioli 同 Mayo! 炸鱈魚薯條份量都唔少,有1件又厚又大嘅鱈魚柳,下面鋪滿薯條,鱈魚有魚味,肉質嫩滑,切開嗰陣仲有肉汁標出嚟,炸醬好薄,但夠脆口,加埋檸檬汁同食就更 refreshing! 薯條唔會炸得過老,有薯味,點埋醬汁食就更解膩同開胃。炸洋蔥圈個炸皮同炸魚炸魷魚圈唔一樣,多咗啲麵包糠喺面,增加口感,呢個粉醬一樣薄脆,洋蔥圈好淋好甜,唔係薄衣衣嗰種,好味! 魷魚圈籃嘅粉醬同炸魚相近,一樣好薄脆,魷魚食落煙韌有彈性,唔係食橡筋嗰種,魷魚本身品質很好,正! 本來都擔心成餐都係炸嘢好膩,好在啲炸物瀝乾晒油,食落唔覺油,下次經過都可以再 encore!

2018-11-30