2017-10-24 2228 瀏覽
聽朋友仔講中環有間食印度自助餐既餐廳幾好味,今日去就去試一下! 門前接待員同廚師都係印度人黎,感覺上會幾正宗~ 以88蚊一位既價錢,可以任食而且有飲品供應係呢個地區黎講相當抵食,大約有8款咖哩同埋一啲印度較出名既小食,仲有2款甜品其中咖哩既款式都幾特別,有比較小見既咖哩蛋,味道似紫菜既咖哩薯仔,雜豆同南瓜。當中雜豆比較辣,其他都係甜甜的南瓜拌印度飯味道好夾,鮮甜既南瓜配口感似米粉既飯真心唔錯!有一款咖哩豆,好特別,口感似紅豆,鮮甜而又唔辣,用以拌飯都好適合!好鐘意食呢度既印度雞件,紅卜卜,好似乾身,但係肉汁十足架!而味道亦好香濃,唔太好食雞既我都食左好多舊! 推介呀~炸物方面有春卷,三角型既炸雜豆薯蓉同埋薯餅,乾身,不油膩,個人比較鐘意食佢既春卷,好鬆脆而唔會覺得好熱氣。 薯餅食落就比較粉粉,雖然薄身不過都易飽除左任食之外,小店仲提供飲品可以自由飲用,檸檬茶味道濃郁,茶味清香,比起港式既相對無咁甜甜品腔既我,點都會留肚試下個甜品啦!有甜湯丸,賣相好吸引,初時以為係用糯米粉造既,食落口原來係好似麵包布甸,入面吸左好多蜜糖,個人覺得好甜, 但蜜糖味相當濃郁!另外一款就好似雞蛋布甸同一絲絲好

當中雜豆比較辣,其他都係甜甜的
南瓜拌印度飯味道好夾,鮮甜既南瓜配口感似米粉既飯真心唔錯!

薯餅食落就比較粉粉,雖然薄身不過都易飽

甜品腔既我,點都會留肚試下個甜品啦!

另外一款就好似雞蛋布甸同一絲絲好似粉絲,原來係新款甜品,有練奶,雞蛋,呢款無咁甜!好重蛋味,都幾特別!

雖然款式唔算十分多,不過真心抵食同值得去試!
咁有質素既印度菜都好小見呀!
2017-10-17