2023-04-18 89 瀏覽
味道:🌟🌟🌟🌟🌟城中熱門秘魯菜餐廳 餐廳佈置充滿異國風🌴一出電梯有置身叢林既感覺 而且位置寬敞fine dining 就一流🥂⭐️Crudos⭐️①Salmon Tiradito三文魚切成簿簿一片 有啲似日本既刺身🍣配上有淡淡檸檬香既醬汁 非常醒胃👍🏻②Mixto Ceviche入邊大量三文魚、八爪魚、帶子粒👀配上千島醬同辣醬 食落有有少少辣🌶️但辣味又唔會蓋過海鮮既鮮甜❤️③Truffle Scallop在原粒帶子上鋪上三文魚子 入口鮮味十足🌊入口帶帶青檸既清爽既又有松露嘅回香🥹⭐️Starters⭐️①Xoxo Chicken食落好juicy 皮脆肉嫩 🍗點埋佢哋嘅自家醬汁就更好味🤫②Taco de CarneTaco餅皮唔係平時好脆嘅口感 而係有淡淡粟米香帶嚼🌾餅皮上就放滿牛肉、牛油果醬、洋蔥碎🤩餡料豐富 配上香料味比較重嘅醬汁 味道層次感突出😋③Salmon Anticucho呢串燒既三文魚都幾肥美 火候控制得燒得剛剛好 入口肉質綿滑🔥⭐️Mains courses⭐️①Mushroom Stir Fried Rice面頭有一件好日式既金菇炸物🇯🇵上枱嘅時候 侍應會即場澆上松露醬汁🧑🏼‍🍳加
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
城中熱門秘魯菜餐廳 餐廳佈置充滿異國風🌴

⭐️Crudos⭐️
①Salmon Tiradito
三文魚切成簿簿一片 有啲似日本既刺身🍣
配上有淡淡檸檬香既醬汁 非常醒胃👍🏻

②Mixto Ceviche
入邊大量三文魚、八爪魚、帶子粒👀
配上千島醬同辣醬 食落有有少少辣🌶️

食落好juicy 皮脆肉嫩 🍗
點埋佢哋嘅自家醬汁就更好味🤫

②Taco de Carne
Taco餅皮唔係平時好脆嘅口感 而係有淡淡粟米香帶嚼🌾
餅皮上就放滿牛肉、牛油果醬、洋蔥碎🤩
餡料豐富 配上香料味比較重嘅醬汁

伴碟既就紫薯脆片和好惹味既薯蓉🫰🏻

⭐️Dessert Platter⭐️
食完Mains courses 已經好滿足
上點唔既時候都幾surprise 真係好大份🫢
入面除左有新鮮嘅生果 紅白提子、火龍果 、菠蘿 🍍
仲有幾款甜點
①布朗尼 外皮酥脆內部尚算濕潤🍫
②雜莓椰汁奶凍 口感冰涼滑溜 椰香味濃郁又帶酸酸甜甜 🥥
③香蕉雪糕蛋糕 底層係海棉蛋糕配上雲呢拿醬上層就係香蕉味雪糕 中間就夾着芒果醬 外面仲有幾塊蛋白脆片 整體果香味好出眾🍌