2022-01-29 423 瀏覽
星期六放假冇嘢做,同老婆去中環海濱行下。本身諗住飲杯咖啡,點知附近唔係星x克,就係太平洋,完全冇意欲飲。經過怡和大廈嘅時候,竟然俾我哋發現到一間隱世咖啡店。坐落於怡和大廈地庫 basehall嘅crew coffee.佢哋灣仔都有間店,其實想試好耐,不過次次經過都超多人排緊隊,所以都冇試過佢哋啲咖啡今次見到佢哋中環分店,仲要冇咩人排隊,緊係狗衝去試下啦叫左一杯flat white($40) 同埋latte($40)佢哋咖啡豆有得揀fruity 同nutty. 怕苦嘅我當然就揀左fruity啦! 果然好好飲,唔苦得嚟咖啡同奶都mix得好好,咖啡味好香!重點一提係個拉花好靚!(飲左一啖先記得要打卡)今次去Basehall有好多位坐,同店長傾左一陣計,原來佢哋中環開左冇耐,仲係冇咩人知所以生意都唔算太好。本身夜晚會賣埋酒,可惜晚市禁堂食搞到佢哋冇得晚市都開唔到 下次等晚市開返一定要再嚟試下!見到啲酒好吸引總括而言,地方闊落,坐得舒服,咖啡好飲!下次經過一定會再嚟
星期六放假冇嘢做,同老婆去中環海濱行下。

經過怡和大廈嘅時候,竟然俾我哋發現到一間隱世咖啡店。

今次見到佢哋中環分店,仲要冇咩人排隊,緊係狗衝去試下啦

下次等晚市開返一定要再嚟試下!見到啲酒好吸引

總括而言,地方闊落,坐得舒服,咖啡好飲!下次經過一定會再嚟