2023-06-28
🚩 椈今日又係foodie見面會🤣🤣去完旅行終於可以見到gladys同Kayan🤭🤭Gladys曬到黑豬仔咁🌤️餐廳位於蘭桂坊個頭,唔係講笑22歲女第一次夜晚去蘭桂坊依邊,都真係無論幾時都好有happy Friday嘅感覺〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈煙三文魚沙律 $78有生菜,洋蔥,火箭菜等等組合,好似我咁多元化三文魚已經切開咗一細片一細片方便分享🌈燒三文魚頭 $88三文魚對人體健康好有幫助,一定要食啦~燒到邊位微脆,肉質鮮嫩,又keep到油份🌈雞軟骨配炸豆腐 $88雞軟骨偏大粒,一舊有齊軟骨,油脂,雞肉炸得好酥脆炸豆腐同我哋中式酒樓食嘅唔同,口感相對紮實食落甜甜地,唔係好惹味果一款🌈牛舌 $144肉質爽嫩,簡單鹽同胡椒已經好夠味🌈露荀卷 $114露荀清爽,配搭埋燒豬腩片嘅鹹香成件事好和平🤭🌈月見雞肉棒 $114不會出錯嘅組合,柔軟嘅雞肉棒夾雜着脆脆地嘅雞肉骨蛋黃溝醬油調味都岩岩好,唔會過鹹🌈明太子雞翼 $114雞翼釀滿明太子餡,微微辣,有種獨特嘅明太子香氣🌈三文魚炒飯 $98炒飯偏濕潤😽所以唔會好難吞三文魚份量亦都比得好足,好鍾意佢落埋啲菇菇一齊炒🌈最中餅雪糕 $114是日MVP我
🌈煙三文魚沙律 $78
有生菜,洋蔥,火箭菜等等組合,好似我咁多元化
三文魚已經切開咗一細片一細片方便分享
🌈燒三文魚頭 $88
三文魚對人體健康好有幫助,一定要食啦~
燒到邊位微脆,肉質鮮嫩,又keep到油份
🌈雞軟骨配炸豆腐 $88
雞軟骨偏大粒,一舊有齊軟骨,油脂,雞肉
炸得好酥脆
炸豆腐同我哋中式酒樓食嘅唔同,口感相對紮實
食落甜甜地,唔係好惹味果一款
🌈牛舌 $144
肉質爽嫩,簡單鹽同胡椒已經好夠味
🌈露荀卷 $114
露荀清爽,配搭埋燒豬腩片嘅鹹香
成件事好和平🤭
🌈月見雞肉棒 $114
不會出錯嘅組合,柔軟嘅雞肉棒夾雜着脆脆地嘅雞肉骨
蛋黃溝醬油調味都岩岩好,唔會過鹹
🌈明太子雞翼 $114
雞翼釀滿明太子餡,微微辣,有種獨特嘅明太子香氣
🌈三文魚炒飯 $98
炒飯偏濕潤😽所以唔會好難吞
三文魚份量亦都比得好足,好鍾意佢落埋啲菇菇一齊炒
🌈最中餅雪糕 $114
是日MVP我哋叫咗海鹽、柚子同埋開心果
海鹽同柚子偏向雪芭嘅感覺
開心果就係雪糕feel,仲要好濃郁添😆
🌈富士山柚子汁 $28
🌈信州蘋果汁 $28