2024-09-21 58 瀏覽
俾我發現到中環擺花街開咗一間隱世又好坐嘅sake bar。 好舒服,好寧靜,可以同朋友慢慢坐,慢慢飲!老闆係一個清酒愛好者, 佢好熟悉所有清酒嘅歷史,製作過程!店內清酒滿滿,好精緻乾淨,要乜有乜。Happy hour 嘅tasting sake set 只係$99,仲係”九平治黑田庄”系列,有三杯,超吸引!果味香濃,微甘口,帶點淡雅米香,清爽怡人!至於 house sake , happy hour 都只係$68, 有三款酒,分別係甘,並,辛!我哋揀咗甘同辛甘-愛山, 荔枝香味,好清甜辛-龍水泉, dry身少少,微甜除咗清酒,亦有一啲簡單嘅日式串燒,小食等,用嚟送酒,真係一流!雞串燒保留到雞肉嘅肉汁鮮味,至於酒豚乾就送酒一流!我哋仲叫咗蟹肉餅同三文治,各有特色,三文治脆口又夠哂熱。至於蟹肉餅就好creamy。總抱嚟講,sake hub 係一個繁忙都市中一間寧靜嘅清酒屋,真係值得一去!

果味香濃,微甘口,帶點淡雅米香,清爽怡人!

我哋揀咗甘同辛
甘-愛山, 荔枝香味,好清甜
辛-龍水泉, dry身少少,微甜

2024-09-20
生日