Cafe越嚟越多,不斷嘗試先搵到啱心水嘅cafe!喺中環食完lunch,打開openrice中環cafe數目眾多,唔search都唔知呢間位於荷李活道嘅樓上鋪。MONO Lab原來有indoor同outdoor部分,想食shisha或者曬太陽嘅可以揀outdoor平台。==============================Iced White $45店員提供幾種單品豆可以揀做espresso base,仲推介咗一款較nutty嘅,tasting note有麥精味。入口唔酸,不過可能奶cover咗,我試唔出麥精嘅味道,不過整體易入口。黑芝麻日本絹豆腐芝士蛋糕 $48呢度定期更換bakery menu,好多人推介手工bagel,不過啱啱食完正餐想食甜野,見到芝麻同豆腐呢個最佳配搭,唔洗諗就揀佢😂 入口淡淡芝麻味,豆味再慢慢滲出,整體唔會太甜,芝麻香味略嫌淡咗少少。==============================MONO Lab📍中環荷里活道31-33號7樓
Cafe越嚟越多,不斷嘗試先搵到啱心水嘅cafe!

Iced White $45

黑芝麻日本絹豆腐芝士蛋糕 $48