2024-01-21
自從返左工之後,都好難得放假可以同到姐妹出街玩成大半日👭❤️ 今次我地黎中環食左呢間uncle pizza👀 食物質素好有驚喜!雖然係小店,但pizza同意粉都好好食😭 以後一定要再翻check✅ 我地兩個女仔食曬✌️ 8寸pizza岩岩好!(但真係估唔到會食曬😜🆘 係真係好食呀!)·🌟 8’inch Uncle Gail - Duck Duck Mango 🦆🥭 $158推推推!因為好想食鴨肉 所以揀左呢款✅ (其實係突然又想食片皮鴨pizza😂)佢原本呢款係配芒果🥭 但因為賣曬,老闆幫我轉左番茄味😍 配搭得超香!👍 超邪惡既瘋狂拉絲🧀️ 配上煙燻鴨肉,鴨肉上面搭配新鮮番茄粒同墨西哥辣椒🌶️ ,超惹味又清爽,辣度岩岩好!👍 然後另外有巨量火箭葉!整體口味真係100分!(老闆不如出埋呢款做選擇😂)·🌟Spaghetti with Mixed Seafood in Truffle Cream Sauce $168黑松露控望到黑松露有關既野就想order😂 呢個意粉越食越香,但真係一D都唔膩😋 海鮮材料豐富而且係巨量!有超大隻虎蝦,墨魚圈,魚肉,青口,雜菌菇!😍 蝦肉爽口彈牙、魚肉非常實正👍 唔
黑松露控望到黑松露有關既野就想order😂 呢個意粉越食越香,但真係一D都唔膩😋 海鮮材料豐富而且係巨量!有超大隻虎蝦,墨魚圈,魚肉,青口,雜菌菇!😍 蝦肉爽口彈牙、魚肉非常實正👍 唔係魚柳個種軟淋淋😋 同埋意粉有陣白酒味~ 勁爽又好掛汁👍
評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$200 up
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑
📍Uncle Pizza, Pasta & Grill
🚇中環D2出口步行9分鐘