2021-04-28
因為係Ovolo Hotel staycation,而可以升級試食佢哋嘅Veda素食餐廳晚餐。地方唔算大,但裝修同環境都好舒服,主要以綠色同黑色為主調,設計非常之有時代感。如果你喺呢度食tea或者飲酒,一定要坐係樓上嘅打卡位。咁喺頭盤方面,包括Smashed falafel salad, truffled polenta bites, 同momos,沙律都非常之大份,都有非常之多種類嘅蔬菜,而且個醬汁都酸酸甜甜好開胃。另外,本人最鍾意就係佢哋嘅momos,配合埋個醬汁,真係一流🥰而個polenta bites中間有芝士,呢個就不過不失。而主菜方面我就揀左Corn Kichdi同Quinoa biryani, kichdi入面有蘑菇同粟米蓉,再配合埋個咖喱醬,非常之適合同薄餅一齊食,而且佢地嘅咖喱都唔會好辣,相反個粟米蓉令到個咖喱帶有甜味。Quinoa Biryani 就係一個藜麥炒飯,配埋個西蘭花苗。食到呢度已經好飽,另外仲有個甜品,咁分別我都叫做各一件,個香蕉同椰子pie就還好,好彩唔會太甜,只係冇乜味道。個芝士蛋糕就幾好食,有濃郁嘅芝士味。總括來講,呢度嘅食物一般,我無太大嘅驚喜,
如果你喺呢度食tea或者飲酒,一定要坐係樓上嘅打卡位。
而個polenta bites中間有芝士,呢個就不過不失。
個芝士蛋糕就幾好食,有濃郁嘅芝士味。
總括來講,呢度嘅食物一般,我無太大嘅驚喜,但志在環境舒服適合同朋友或者情侶過嚟食。