2021-12-22 1758 瀏覽
依間日式餐廳以簡約木系裝修為主,一入門口就會見到一張L型吧枱,牆上擺滿清酒樽,甚有格調~Lunch有omakase及lunch set選擇,今次就試咗佢地既lunch set🥰✨Lunch Set✧ 定食、沙律、茶碗蒸、湯及甜品✧❀ 刺身定食 🐟總共有六款刺身,每款兩件,全部都係厚切又新鮮😍 擺盤好靚,刺身有赤貝、拖羅、鰤魚、左口魚裙邊配鯛魚、鰹魚及甜蝦,非常豐富💕 最中意係拖羅入口即溶既感覺,而且係無筋,肥美鮮甜。赤貝口感爽滑,甜蝦亦好鮮甜。鰤魚係野生品種,體積較油甘魚大,食落油脂感較重~左口魚裙邊經微微炙燒後,油脂感更重,入口即溶。而鯛魚刺身包住海草,咸鮮味重。而最濃味就係鰤魚,以稻草作炙燒,有陣陣煙燻味~❀ 西京燒銀鱈魚定食 🐟西京燒係以西京白味噌作調味~大大塊銀鱈魚,魚皮燒得香脆,魚肉好嫩滑,味道咸香帶甜,非常惹味,配白飯及飯素食一流😋❀ 抹茶紅豆奶凍 🍵奶凍口感幼滑,奶香味濃又帶甘香,配埋紅豆令味道更香甜,作為餐後甜品唔錯

✨Lunch Set
✧ 定食、沙律、茶碗蒸、湯及甜品

刺身定食 🐟
總共有六款刺身,每款兩件,全部都係厚切又新鮮😍

❀ 西京燒銀鱈魚定食 🐟

❀ 抹茶紅豆奶凍 🍵