2022-09-27
依排心情好差,所以約左朋友仔去港島坐下叮叮周圍散心!難得去到港島就緊係要食下好野!今次黎到位於蘭桂坊嘅西餐廳。餐廳環境闊落,所以一d都唔逼,加上有窗夠大望住出面街景食飯,十分舒適。1.炸西班牙青椒仔配馬爾頓天然海鹽原條青椒仔拎去炸,基本上唔辣,但有時會有一兩條辣辣地,配以海鹽一齊食,味道好夾,又有少少辣辣地,好惹味😋2.炸松露芝士可樂餅本以為係松露醬,但原來係將松露釀入可樂餅中去炸!外層炸得香脆,切開後散發出陣陣嘅松露味,芝士同松露味到唔會互搶,十分之夾!正呀😋3.西班牙紅蝦他他蝦肉做成薄片,上面配以自制的魚子醬,另外,仲有檸檬味嘅爆爆味,一齊食落十分鮮甜!爆爆珠爆開後,檸檬汁與蝦肉混和,除左做到去腥嘅效果外,仲令蝦肉嘅鮮甜更為突出🤤🤤🤤4.牛肝羊肚菌燴西班牙飯菌類味道唔會過份濃,醬汁稀杰到岩岩好,唔會令到d飯好爛,食落又唔會覺得漏,值得一讚🤩5.生蠔生蠔做緊promotion非常抵食,只要人頭消費滿$200,就可以$8換一隻,仲要唔限數量!生蠔鮮味十足,食落海水味濃,好fresh!配埋佢個汁一齊食,真係非常享受🤤6.紅菜頭凍湯湯上面加上yogurt foam食齊飲用,味道酸酸甜甜,口
1.炸西班牙青椒仔配馬爾頓天然海鹽
2.炸松露芝士可樂餅
3.西班牙紅蝦他他
4.牛肝羊肚菌燴西班牙飯
5.生蠔
6.紅菜頭凍湯
湯上面加上yogurt foam食齊飲用,味道酸酸甜甜,口感軟滑,十分開胃😋
7.白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沬
依個甜品非常之好食,奶凍甜味岩岩好,咖啡味唔會太強而搶左奶凍同toffee foam嘅味道,食落感覺好幸福🥰🥰
8.洋甘菊花茶
而花茶作為結尾,非常適合!洋甘菊嘅清香,除左解膩外,仲將口入面嘅油脂同雜味都一一沖走,好滿足🤩🤩
整體黎講,餐廳食物質素非常高,職員有禮,好岩拍拖人士黎浪漫一下食好野,值得再次黎食