2022-10-19 51 瀏覽
位於蘭桂坊附近樓上鋪有一間新開嘅西餐廳,環境舒適寧靜,同大街上嘅氣氛好唔同,最啱收工之後同三五知己上嚟傾吓計飲杯嘢。餐廳除咗有紅白酒同Cocktail之外,仲有sake 🍹 我哋特別點咗一杯fruity嘅sake berry cocktail,好切合我哋慶祝生日嘅氣氛,甜甜地莓味濃,帶俾我哋喜悅嘅感覺🥰餐廳今個月嘅主題係生蠔,只要消費滿$200就可以$8優惠價加購一隻生蠔🦪,海水味唔會太重,而且無限數量,啱晒鍾意食生蠔之友👍🏻而餐廳亦自家製生蠔醬汁,混合紫洋蔥白醋同埋紅醋,配埋生蠔食更覺鮮味😋餐牌上有好多特色西班牙Tapas(小食) ,大廚特別推介呢度嘅青椒仔,平時唔食青椒仔嘅我都食咗大半碟,油炸過嘅青椒仔再加埋天然海鹽可以中和青椒本身嘅苦味,配埋呢度特選嘅洋甘菊花茶,成個人感覺好舒服。西班牙紅蝦他他 🦐 呢度菜好考功夫,首先用生蝦揼成薄片,以黑莓,紫洋蔥同魚籽調味,食落口嘅感覺唔似食緊生蝦,魚籽嘅咸味令生蝦鮮味提升傳統西班牙烤乳豬 🐷 呢一道菜好特別,同中式乳豬完全唔同口感,西班牙煮法令乳豬嘅肉質好軟淋,配蘋果蓉同些利酒條配嘅豬肉汁一齊食,甜甜地唔會覺得油膩最後值得一讚嘅係蒜蓉炒蝦球

西班牙紅蝦他他 🦐

傳統西班牙烤乳豬 🐷

最後值得一讚嘅係蒜蓉炒蝦球,食得出蝦好新鮮夠爽口彈牙,辣辣地又唔會比蒜蓉蓋過蝦本身嘅味道 🍤

而最後甜品我哋點咗好清新嘅白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫,少甜之選🍮