2024-07-28
今日要過中環做野,順便去食一間朋友仔推薦新開嘅車仔麵「車水堂車仔麵」,喺士丹利街經過啲大排檔就會見到,車仔麵嘅餸菜有三十幾款選擇,仲有秘製、魔鬼辣醬、麻辣、沙嗲同咖喱醬醬汁😋招牌麵我揀咗招牌油面配秘製辣醬大辣,店家有幾款已經配搭好嘅車仔麵,招牌麵包括辣魷魚、豬腸、豬皮、牛腩同蘿蔔,湯底係香濃嘅滷水汁,辣魷魚爽脆彈牙,豬腸滷煮後夠晒入味,瘦嘅豬腸特別有咬口,豬皮滑身,入口滿滿嘅骨膠原😋超級推介店家嘅蘿蔔,又甜又腍又入味👍🏻必食👍🏻牛腩扎實帶筋膜位置,滷香味十足,每款餸菜嘅份量足,全部都有5-6件,足料🉐自選五餸麵朋友仔揀咗辣魷魚、牛腩、蘿蔔、豬皮同漢堡扒配搭河粉咖喱汁,佢分咗半塊漢堡扒比我😆味道與別不同,食落較重黑椒味,好食👍🏻河粉亦都夠滑身,佢連湯都飲晒😋秘製辣魷魚我地再加多個辣魷魚小食,魷魚撈埋加秘製嘅辣醬,香辣味濃,食唔停口👍🏻👍🏻麻辣涼拌牛百葉牛百葉爽口脆身,配搭麻辣醬又麻又辣,作為涼拌小食最適合不過豆漿凍檸茶📍車水堂車仔麵 (中環)中環士丹利街82號地舖人均消費:$100食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
招牌麵
自選五餸麵
秘製辣魷魚
麻辣涼拌牛百葉
牛百葉爽口脆身,配搭麻辣醬又麻又辣,作為涼拌小食最適合不過
豆漿
凍檸茶
📍車水堂車仔麵 (中環)
中環士丹利街82號地舖
人均消費:$100