2014-04-09
先前去0左中環魚作食宵夜,試過覺得都幾唔錯,色、香、味俱全~講下我果日食0左D咩啦!!~第一道係"海胆溫泉蛋凍食",我地都一致認為呢個係最正的!! 真係好好味,海胆味道好鮮甜,配以入口即溶0既溫泉蛋,加埋佢入面0既醬油就配搭得好好啦!!~ 十分推介!!第二道就係"鮮冷蕃茄",原本我以為佢係原個蕃茄切片上,但原來係咁樣一片一片上的,呢個我覺得個醬汁酸0左D,呢個就一般般,無咩特別~下一道就係"XO牛舌配炸蒜",呢個都OK好味,細細粒,一口SIZE,軟硬度適中,幾好味,都推介~最後一道就係"海鮮鍋",呢個海鮮鍋真係好味,佢個湯底味道調教得好好,好鮮味,加上鍋入面0既海鮮都好新鮮,平時食海鮮鍋多數係個蝦最好食,其他都一般,同埋好多好多菜,但呢個係真係成個鍋都係海鮮,而且我個人覺得最鮮味係入面0既鮮魷,分量好足,另外,入面仲有大蜆,推介!!~~以下係每道菜0既價錢:"海胆溫泉蛋凍食" $65"鮮冷蕃茄" $60"XO牛舌配炸蒜" $90"海鮮鍋" $180大家可以去以下OPENRICE網址睇有關魚作的資料同其他食評:http://www.openrice.com/restaurant/sr2.
講下我果日食0左D咩啦!!~
以下係每道菜0既價錢:
"海胆溫泉蛋凍食" $65