2019-11-15 53 瀏覽
其實平時好少去中環食嘢因為中環啲嘢食通常都好貴不過今次就試咗呢間算係喺中環比較平嘅餐廳叫做中環茶記———————其實我哋主要想食呢間係因為佢有個芝士辣肉醬煎蛋營多撈麵多士($68),之後仲帶咗一個焗芝士肉醬意大利粉($68),一個芝士焗葡國雞意粉($68)同埋牛油果流心多士($48)首先講特別嘅話,呢個芝士辣肉醬煎蛋營多撈麵多士真係做到gimmick,因為真係未喺香港見過有咁嘅配搭,我自己個人就覺得其實係幾唔錯嘅,而且個煎蛋仲係半生熟嘅,所以你一篤嗰蛋黃就會流曬啲蛋汁出嚟,整體來講味道都幾match嘅,一邊食多士一邊食撈麵嘅感覺好創新,值得一試之後就講埋兩個意粉啦,焗芝士肉醬意大利粉其實同坊間嘅唔算太大分別,都係好多肉醬,而且份量超多,而芝士焗葡國雞意粉其實比我想像中好食得多,佢呢個葡汁同我之前係澳門食到嘅味道幾乎一模一樣,而且雞肉好滑一啲都唔乾同埋鞋烚烚,份量又勁多有四嚿雞肉,有機會嘅話我下次都會再嗌呢個意粉嚟食最後就講埋嗰個牛油果流心多士,佢呢度就寫到明話係將原個牛油果打成蓉,我哋第一下切果下就真係覺得佢真係好足料,味道方面其實覺得都幾清新,因為佢仲有檸檬汁係入面所以唔會太漏,幾吸
其實平時好少去中環食嘢
因為中環啲嘢食通常都好貴
不過今次就試咗呢間算係喺中環比較平嘅餐廳
叫做中環茶記
———————

最後就講埋嗰個牛油果流心多士,佢呢度就寫到明話係將原個牛油果打成蓉,我哋第一下切果下就真係覺得佢真係好足料,味道方面其實覺得都幾清新,因為佢仲有檸檬汁係入面所以唔會太漏,幾吸引