餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

擺花街呢個街名靚得來成條街都好有feel 好啱係天氣正好嘅時候自己行下街 行完成條就可以搵間野嘆下 呢間就係街尾 係中環站出來可以沿著條電梯一路上 呢度星期五六更加開到凌晨3點 啱曬上班族放假係蘭桂坊玩完hea下😗明亮嘅美式設計好啱夏日取涼!menu都好多健康選擇 更有keto選擇 除左brunch都有早餐set 更加可以免費添飲過濾咖啡 當然如果消費得多仲可以做vip 滿$680就可以 下次來食有9折優惠 仲可以儲分換獎品🌮牛油果軟殼蟹墨西哥餅配薯粒💰188taco入面係切開一半嘅軟殼蟹同一片片嘅牛油果 仲有生菜墊底 入面雖然好似冇咩醬 但係軟殼蟹新鮮炸起咬開都好多肉汁 點上酸忌廉仲有一番滋味 餅皮係薄皮都幾有韌勁!牛油果切開之後連我唔鍾意食嘅人都覺得幾好幾fresh!薯粒都係呢度賣點之一 只不過我地就冇點焗嘅芝士版🥺但係一粒粒嘅鹹香味十足 點上酸酸嘅茄汁都好開胃!🧇棉花糖石板街窩夫💰103呢度窩夫就係典型嘅美式厚底 棉花糖好似雲咁係窩夫上面 散落嘅朱古力粒 白朱古力片同埋杏仁片點埋朱古力醬都好正 窩夫嘅四邊比較焦 中間就厚D 係普通窩夫嘅口感 朱古力味雪糕相對來講fit個theme

🌮牛油果軟殼蟹墨西哥餅配薯粒
💰188

🧇棉花糖石板街窩夫
💰103
呢度窩夫就係典型嘅美式厚底 棉花糖好似雲咁係窩夫上面 散落嘅朱古力粒 白朱古力片同埋杏仁片點埋朱古力醬都好正 窩夫嘅四邊比較焦 中間就厚D 係普通窩夫嘅口感 朱古力味雪糕相對來講fit個theme 都冇咁漏 但係佢好耐都唔融都好勁🤣

🥛桂花牛奶咖啡
💰47
可以見到有小小桂花液沈底 撈勻之後就會有花嘅清香味 創新咖啡都唔錯!

雖然店員唔多 唔係好見到客人舉手 但係坐係度傾計都會不斷refill水 都幾舒服!

📌 Green Waffle Diner (擺花街) (中環)
中環擺花街43號地舖
2023-07-23