2023-05-12 62 瀏覽
Doubleshot by Cupping Room係我好鍾意嘅一間樓上cafe! 好chill之餘仲能夠望到蘇豪區街景,美食配景色,好享受😎今次叫咗幾款唔同嘢食同朋友share,Avocado Toast 2.0好色彩繽紛嘅擺盤,配料有牛油果、洋蔥、芒果碎、煙三文魚碎、Burrata Cheese👍🏼自己DIY放配料上sourdough上面,本身個人唔太鍾意食sourdough,但呢個驚喜地好食,薄切加上外脆內軟嘅質感令我對sourdough改觀😂整體健康得嚟,非常色香味俱全!☺️Katsu Sando 朋友點咗呢款吉列豬扒三文治🥪多士炕得脆口之餘同時保留到內在嘅軟綿質感👍🏼夾住厚切吉列豬扒,啖啖肉,入味唔會乾柴!上面有啲沙律醬畫龍點睛,令整體味道更加有層次😚Oreo Croffle最後當然要叫甜品啦🤭暖暖嘅waffle有吉士醬夾心配上雲呢拿味雪糕, 加上Oreo餅碎點綴!成件事邪惡得嚟好滿足😌冰火交融嘅感覺,畫上完美句號😚

今次叫咗幾款唔同嘢食同朋友share,

Avocado Toast 2.0

Katsu Sando