2016-09-06
之前上網見到有人介紹依間餅店的月餅好似幾好味咁,心思思想去試下~ 終於有個星期六上去新蒲崗間鋪打算睇下,點知原來冇現貨出售,不過入面個哥哥仔好好人,知道我專程過去,送了我一個新鮮出爐的抹茶月餅 食落又真係幾唔錯,返到屋企立即上網order~月餅有3款選擇,奶黃、抹茶同楓糖果仁,分為四個同八個裝,只有迷你size,一個人食也不覺多~ 因為打算與同事們分享,一次訂了多盒四個裝的月餅,取貨點有9個,亦可加錢直接送到公司/屋企~ 建議取貨時小心留意貨物數目,小編當時沒有檢查,回到公司才發現少了8個購物袋(小)~奶黃月餅外皮有隻兔仔幾可愛,皮造得好薄,奶皇味唔算濃,反而牛油味幾突出~抹茶月餅有豐富的抹茶味,連外皮亦是使用抹茶粉造成,唔甜,正好突出左抹茶個香味,喜歡抹茶人士唔可以錯過~最後的楓糖果仁是我至愛,楓糖甜甜地又不膩,果仁香脆有口感,正~總括來說各個月餅味道也不過,比得上那些酒店月餅,包裝幾靚,價錢也公道,是中秋送禮之選~
月餅有3款選擇,奶黃、抹茶同楓糖果仁,分為四個同八個裝,只有迷你size,一個人食也不覺多~ 因為打算與同事們分享,一次訂了多盒四個裝的月餅,取貨點有9個,亦可加錢直接送到公司/屋企~ 建議取貨時小心留意貨物數目,小編當時沒有檢查,回到公司才發現少了8個購物袋(小)~ 奶黃月餅外皮有隻兔仔幾可愛,皮造得好薄,奶皇味唔算濃,反而牛油味幾突出~ 抹茶月餅有豐富的抹茶味,連外皮亦是使用抹茶粉造成,唔甜,正好突出左抹茶個香味,喜歡抹茶人士唔可以錯過~ 最後的楓糖果仁是我至愛,楓糖甜甜地又不膩,果仁香脆有口感,正~ 總括來說各個月餅味道也不過,比得上那些酒店月餅,包裝幾靚,價錢也公道,是中秋送禮之選~