2022-09-05 33 瀏覽
中秋節呢個傳統節日,大家都會相聚做節🥢,今年約左幾個美少女👩🏻去左時代冰室提早做節,大家各有自己鍾意嘅口味,食盤菜🥘就最啱,我哋叫左 “神燈海鮮舫盤菜” 的盆菜🥘,寓意“一世發發”🤑! 盤菜好足料,仲好好食,尤其是炆得好軟腍嘅花膠;大大粒又彈牙長洲魚蛋🍢,仲有好有鮮味嘅主角北海道毛蟹🦀,種類及份量好豐富,我哋幾個食到要打包返屋企🤭!🍽神燈燒 6-8人神燈海鮮舫盤菜 (湯底是鮑魚汁龍湯)$1488:主菜:日本北海道毛蟹一隻、原粒蠔皇鮑魚、鮑汁扣養顏花膠、原粒帶子六粒、發財金蠔士 、豉油王海中蝦、長洲巨人魚蛋、明爐燒肥鴨及香妃雞其他配菜: 玻璃魷魚、炸粉嫩芋頭、豬皮、黃金蚊枝竹、豬手、蘿蔔、西蘭花、蟹皇膏及烏冬🍽額外小菜:大富大貴鮑魚鮑汁海鮮炒飯功夫無骨海南雞半隻蝦冰蟹醬豆腐鍋

🍽額外小菜:
大富大貴鮑魚鮑汁海鮮炒飯