1K
2019-08-26 7035 瀏覽
最初最初留意到呢間小店,係由於有朋友考慮訂購佢地嘅迷你撻作「生日蛋糕」,機緣下去年試到小店出品,十分滿意,及後亦曾經回購,相比起連鎖店,我諗好多人同我一樣,更喜歡支持小店經營今年同往年一樣,都有推出呢款中秋限定嘅mini tart set,造型可愛又有節日氣氛,唔想食月餅,又唔想切蛋糕,作為飯後甜品,最適合不過。九星映月 Mini Tart Set $398一拎出黎,眾人同眾人嘅相機又點忍得住呢,即刻相機食先。佢地嘅撻每日新鮮製作,撻皮、餡料一手一腳包辦。呢度分別有9件唔同口味嘅迷你撻,同埋一隻兔仔造型嘅黑芝麻軟心。兔仔黑芝麻軟心口感幾得意,冰冰涼涼,有少少似慕絲狀。迷你撻:伯爵茶、焦糖咖啡、檸檬、雜莓、雜果、綠茶、Tiramisu、柚子、朱古力基本上每一款都好好食,撻皮出色,香脆度高,即使我地有幾顆隔夜食都無損質素焦糕咖啡唔會太甜,兩者平衡。伯爵茶味難得濃,無香精感。Tiramisu甚有驚喜,估唔到咁好食,咖啡味出,口感豐富。朱古力撻味道香醇,經冷藏後有啲似生朱古力嘅質地,濃郁不過甜。呢幾款係個人推介抹茶口味大眾化,茶味出,不至於回甘,但一般茶控都應該收貨了。柚子芝士撻清新、檸檬酸尾

九星映月 Mini Tart Set $398

兔仔黑芝麻軟心口感幾得意,冰冰涼涼,有少少似慕絲狀。

抹茶口味大眾化,茶味出,不至於回甘,但一般茶控都應該收貨了。柚子芝士撻清新、檸檬酸尾尾,好開胃。
至於兩款水果撻,亦足料有誠意

用餐優惠
試食活動