2021-11-19
行完山都幾肚餓,赤柱大街有唔少選擇,秋涼嘅天氣當然要坐outdoor 享受下微風同海景。其實間間都未食過,所以隨意揀咗呢間,總括menu.都係heavy 野, 本來點菲力牛扒,因為未食過,但無得供應,所以轉西冷HKD268, 另外一個揀咗西班牙海鮮飯HKD228, set 嚟嘅,價錢已包湯/沙律同drink .先嚟個沙律,用個沙律木盆上,都幾靚,份量幾大,估唔倒有鴨胸又幾豐富👍。湯我就無試牛扒都幾大份,賣相好好,加埋呢個環境好似去咗旅行咁,個扒都幾有牛味,不過就多筋,薯條幾好食。西班牙海鮮飯都到,發現咗一個問題🤔🤔,點解啲飯係濕嘅?應該係乾身,再睇一次menu 原來英文係seafood Risotto, 咁其實中英不符喎,應該海鮮意大利飯先啱呢, 講返個味先,都幾多海鮮,特別係我鍾意嘅魷魚,不過蝦就細隻咗啲。
湯我就無試