2016-12-05 664 瀏覽
中國人嘅傳統就係最鍾意食中菜,我屋企人當然唔例外,有時食飯食得好求其,間中都要講究一下,最後就一齊去咗食呢間朱敏記。未食正餐之前,當然食啲前菜或者冰凍小食,平時食白烚蝦就夠多,刺身以外嘅冰震蝦$98擺喺冰裏面嘅蝦感覺好保鮮,所以口感好彈牙,而且全部蝦頭都好粉嫩明顯夠新鮮,鮮味十足。風樹鮑魚$188擺得咁靚,好似一棵樹咁,中間就擺咗好多件細隻鮑魚,一口一件。配料有少少咸香,而且口感夠彈牙,選料夠新鮮。臘味炒蘆筍$88屋企人就鍾意食臘味,貪佢夠香口可以送飯,的確係鹹香十足,而且亦有油香。不過我對臘味就冇咁興趣,鍾意食蘆筍多啲,口感好爽咬下去唔需要花費太多氣力,整體好有鑊氣呢!餸菜的確唔錯,家庭小聚亦不失為一個好選擇。

風樹鮑魚$188
臘味炒蘆筍$88
餸菜的確唔錯,家庭小聚亦不失為一個好選擇。