2024-09-14
上次去完灣仔維港之後,記得佢有小菜。今次特登去銅鑼灣呢間食佢嘅小炒,估唔到有小驚喜喎今次都係被安排坐卡位,然後繼續聽住我個年代嘅MK歌😂真係首首都識唱唔係講笑!今次嗌咗三個餸,三個都唔錯,首先講吓個鹹魚煎肉餅先,平時食蒸肉餅就食得多,第一次試煎肉餅,我覺得幾好食喎,好鬆化,而且鹹魚好香,成件事好送飯, 一塊就已經半碗飯,一份有成8塊😂😂跟住嗌咗個咕嚕肉,真係啖啖肉,係由細食到大嘅味道,菠蘿青椒洋蔥,都係有炒過嘅,我哋擺咗一陣先食,都仲係脆卜卜,值得一讚。🫶🏻🫶🏻跟住仲嗌咗一個蝦醬通菜豬頸肉煲,份量都幾大兜,通菜爽脆,豬頸肉入味。🤟🏻呢個又係可以食半碗飯嘅餸。我哋二個女仔去食完仲可以pack埋第二日Lunch Box😂整體嚟講,中菜嘅水準都OK, 80至$90一個小菜,有湯有飯有嘢飲,如果喺銅鑼灣嚟講,真係唔錯嘅選擇。
今次特登去銅鑼灣呢間食佢嘅小炒,估唔到有小驚喜喎