2024-03-20
1928 瀏覽
Mue Mue是今年新開嘅新派泰國菜,有趣嘅係餐廳由入行逾25年嘅中菜師傳坐鎮😂,所以係中泰fusion菜! 餐廳環境寬敞,象牙白色主調、西式摩登風格,有不少沙發座位,還有獨立房間同戶外座位<酸辣脆皮手撕雞 (半隻)>$298<青咖喱和牛面頰> $298<炭燒沙嗲拼盤(6串,每款2串)> $188<参巴豬頸肉炒椰菜> $168<菠蘿炒飯> $248<酸辣脆皮手撕雞>呢道菜沿用炸子雞嘅做法,所以比一般泰式燒雞脆皮。以冬蔭公醬醃製入味,待風乾後再炸,然後拆肉上碟,另可夾配泰式蝦片同粉皮一齊食🤤雞肉充滿冬蔭公味,但唔會過辣,開胃、皮脆肉嫩,好食!👍<青咖喱和牛面頰>選用澳洲和牛面頰,肉質軟滑易咬開;青咖哩香濃,配上茄子等配料,送飯啱晒🤩<参巴豬頸肉炒椰菜>又係fusion菜,以回窩肉風格和参巴醬烹煮,豬頸肉同椰菜都好夠味,如果辣多少少再惹味d😈<炭燒沙嗲拼盤> 雞、牛、豬各2串,每串四大舊,肉質頗淋多汁,配埋沙嗲醬幾好食👍<菠蘿炒飯>
<酸辣脆皮手撕雞 (半隻)>$298
<青咖喱和牛面頰>
<参巴豬頸肉炒椰菜>
<炭燒沙嗲拼盤>
<菠蘿炒飯>
微甜嘅菠蘿炒飯加入了鹹香嘅臘肉粒,味道balanced,啱晒我依d唔太鍾意食菠蘿嘅人😂另有腰果、提子乾、肉鬆、蝦仁、菠蘿等,用料豐富
💬整體餐廳環境舒服,食物質素不錯,可能因為fusion左中菜,所以覺得更啱口味😂😂😂