餐廳: lulu BAOBAO 手工拉麵小籠包
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
有去過 sensory ZERO 食嘢嘅朋友都知道佢哋啲嘢食高質,所以當知道佢哋响黃竹坑開咗主打拉麵小籠包嘅 lulu BAOBAO 之後,真係令我心感興奮,急不及待要去試下。😍同 sensory ZERO 一樣,lulu BAOBAO 都係好素食 friendly,餐牌上有塊葉嘅就係素食。不過問過店員,拉麵係有蛋嘅,小籠包嘅皮就唔肯定,所以可以話主食都係以蛋奶素為主。🥚真漢子今次試咗:🥑 CLS 擂椒牛油果 $38有幾 CLS 呢?首先牛油果配埋青辣椒一齊食,應該未試過啦?最特別係佢哋比埋支棍你,自己樁爛啲食材。想辣啲咪樁爛啲辣椒,或者樁到所有嘢變成醬汁用嚟撈啲麵食都係一流。佢本身碗內都有啲汁,酸酸哋咁,配合辣椒同牛油果食非常開胃。😋🐽 我唔係豬肉 • 手工小籠包 $53小籠包係呢度其中嘅主打,好彩對素食者都有照顧到,呢款係素食版,用嘅仲係大家好熟悉嘅 Omni 新豬肉添。小籠包皮薄多汁之餘冇話好易穿,可以盡情飲哂包入面鮮味嘅湯汁,當然唔少得入口啖啖嘅新豬肉啦,好滿足。🥰🍜 三絲拌麵 $58三絲有紅蘿蔔,青瓜同木耳,連埋麻醬撈麵食,感覺幾清新。呢度拉麵係手工製作,麵質唔錯,而且客人

真漢子今次試咗:

🥑 CLS 擂椒牛油果 $38

CLS 擂椒牛油果

🐽 我唔係豬肉 • 手工小籠包 $53

🍜 三絲拌麵 $58

三絲拌麵

三絲有紅蘿蔔,青瓜同木耳,連埋麻醬撈麵食,感覺幾清新。呢度拉麵係手工製作,麵質唔錯,而且客人可以睇到廚房入面即時整麵同小籠包,非常認真。👨🏻‍🍳

🥣燕麥奶木瓜薏米雪耳雪蓮子糖水 $33

燕麥奶木瓜薏米雪耳雪蓮子糖水

嘩,個名咁長嘅?😆 雖然唔係好大碗,但食落都幾足料㗎,而且唔會好甜。因為加咗薏米,食落少少似食緊西米露,當然仲食到燕麥奶獨特嘅香味。🍼

如果素友們好似我咁唔住近黃竹坑區,其實都好值得特登嚟食,除咗因為呢度啲嘢幾好食,價錢合理之餘,仲因為黃竹坑最近開咗個好大好靚嘅新商場,都幾好行。而家呢啲咁熱嘅天氣,食飽飯最好梗係行商場啦,係咪咁話?😎🛍️
2024-06-29
10 分鐘 (堂食)
CLS 擂椒牛油果
三絲拌麵