2013-08-05
由於有朋友在跑馬地住,所以都會成日黎呢區。個朋友介紹這小店,小菜OK正WOR。同埋佢見到近期好Hit的飛機師Mr. Cool來買外賣,所以我也想碰碰運氣,剛好,有個friend 生日,來裡試下中菜生日DINNER。評:堅脆, 好似食加左甜酸的油炸鬼, 8人SHARE,唔係好夠喉,同平時外面果硬掘掘真係完全不同, 下次必食ITEM。10/10評:炸魚ARM晒我D FRIEND,佢地鬼鬼地,炸野ARM晒, 我尾都食埋,脆呀。8/10評:堅GINER味,好香,不過不是個個喜歡,有兩個FRIEND MA MA,本人都BUY,甜味同薑既味,好夾D走過油的雞件,用煲上好香又夠熱。8/10評:蒜味同金菇粉絲好合,一隻隻計,當中有人唔食,所以叫左五隻, 都OK肥。8/10評:粉絲蟹煲我食左好粉絲,同一個鉗,因為要拆好麻煩, D蟹味全在粉絲中,好好味,如果可以再把殼弄碎D就方便食。7/10評:牛腩夠林,希望可以下次多加D蘿白,味道比咸D,所以要送飯,食唔晒連湯打包埋,7/10 評:終於有菜LA,小炒王,下次可以叫佢加多D辣,D XO醬好野味。7/10 評:招牌炒飯,堅OK,食落口脆脆,問左先知內有飯焦粉
個朋友介紹這小店,小菜OK正WOR。同埋佢見到近期好Hit的飛機師Mr. Cool來買外賣,所以我也想碰碰運氣,剛好,有個friend 生日,來裡試下中菜生日DINNER。 評:堅脆, 好似食加左甜酸的油炸鬼, 8人SHARE,唔係好夠喉,同平時外面果硬掘掘真係完全不同, 下次必食ITEM。10/10 評:炸魚ARM晒我D FRIEND,佢地鬼鬼地,炸野ARM晒, 我尾都食埋,脆呀。8/10 評:堅GINER味,好香,不過不是個個喜歡,有兩個FRIEND MA MA,本人都BUY,甜味同薑既味,好夾D走過油的雞件,用煲上好香又夠熱。8/10 評:蒜味同金菇粉絲好合,一隻隻計,當中有人唔食,所以叫左五隻, 都OK肥。8/10 評:粉絲蟹煲我食左好粉絲,同一個鉗,因為要拆好麻煩, D蟹味全在粉絲中,好好味,如果可以再把殼弄碎D就方便食。7/10 評:牛腩夠林,希望可以下次多加D蘿白,味道比咸D,所以要送飯,食唔晒連湯打包埋,7/10 評:終於有菜LA,小炒王,下次可以叫佢加多D辣,D XO醬好野味。7/10 評:招牌炒飯,堅OK,食落口脆脆,問左先知內有飯焦粉粉,重點炒得都幾乾身,不會一PATPAT,最討厭一PAT,呢個炒飯全清,無得打包。哈哈!!!10 / 10 下次必食ITEM。
由於,我個朋友同老闆OK Friend, 老闆知道當中有人生日,所以送粒粒西多俾我們做甜品,加埋我地本身有個CAKE,我們真係食到好飽。
最後我見到 Mr. Cool同佢太太既簽名,唯有下次再去碰下。
題外話/補充資料:
店不是很大,十張台到,同一間房(10﹣12人)老闆話要預訂
眼見星期五晚市滿座,最好都係訂位,見WALK IN 要等