2024-07-22
今日在YOHO行完街,沒有在YOHO食晚飯,去了又新街睇睇有咩好食,反而有驚喜。偶遇新開的好燒式串燒專門店,原來已經係第三家分店,即時感覺應該做得幾好,先可以係而家經濟不景下逆市擴張。而且餐廳中西式食物都有提供,男女老少都啱食,新分店又做緊個好吸引的優惠:$78半隻澳洲龍蝦!見咁抵即刻走入去試下!一坐低點完菜,店員先送上蘑菇湯,耳,我地無點喎?但原來每位客人都免費獲贈一客是日湯品。好感度上升!而且個湯又真係有真西餐水準,絕非茶餐廳麵粉水。呢到中西合璧,點左2個意粉同墨西哥夾餅。龍虾汁大虾意粉,龍虾汁好濃郁,意粉咬當提!黑松露野菌雞肉意粉,超多菌我鐘意有誠意!意粉多汁好CREAMY!QUESADIILA又係爆哂料!朋友都大讚呢幾款西式料理,差啲以為呢一間係西餐廳唔記得仲有串燒。好多人話串燒店,居酒屋之類係飲酒為主,燒物只係點綴。但我們都反行其道,大食一餐,以美酒配佳餚。點左$39一大支日本asahi super dry啤啤佢。點了多款串燒,包手括安格斯牛肋串,西班牙黑毛豬肋串,牛舌芯,雞翼,燒菠蘿,羊肉串等等,非大陸串燒般的骰食十串都唔夠果個隻,反而係大件啖啖肉。由於朋友唔食辣,燒物都走
龍虾汁大虾意粉,龍虾汁好濃郁,意粉咬當提!
點了多款串燒,包手括安格斯牛肋串,西班牙黑毛豬肋串,牛舌芯,雞翼,燒菠蘿,羊肉串等等,非大陸串燒般的骰食十串都唔夠果個隻,反而係大件啖啖肉。由於朋友唔食辣,燒物都走了辣,店員會俾一SET 4味調味樽你自行調味。
主角出場,$78 半隻澳洲青龍,有蒜蓉,芝士味2款。龍虾肉質厚實非常爽彈,好新鮮,好抵食,非點不可!!!
最後加點了店員推介的焦糖燉蛋都唔錯。自家製,好香蛋味,而且加左雲呢拿籽。整晚用餐體驗很好,店員服務細心有禮,燒烤西式食物質素俱佳。難怪分店新開不久,已有熟客。絕對值得一試再試。