2019-01-30 107 瀏覽
今天老細升職話請食飯,佢帶左我去天后永興街道北工房食晚飯。我地未夠七點已經到達,餐廳裝修同環境都好好,老細一打開餐牌就熟練地點菜,仲同餐廳老闆打招呼,原來佢係熟客😆首先黎個生蠔,賣相靚仔,食落好厚肉,第一款KYS Marine好清甜,好想食多幾隻;第二款Lambert,更加厚肉,但有種礦物味道,個人較喜歡KYS。鰆魚刺身,好新鮮,切得好薄,廚師刀工幾好,先把蘿蔔蓉加入醬油,再配上本身質感較硬的鰆魚,感覺好清新,口感亦變得軟了,好味!😋道北鵝肝煲仔飯,面層有三大件鵝肝,加蛋、芫茜等配料攪拌就食得,D飯好香軟硬適中,芫茜一定要落先好味,它會令鵝肝飯冇咁油。我本身吾識飲酒,但都覺得個清酒好純好易入口👍

我本身吾識飲酒,但都覺得個清酒好純好易入口👍
2019-01-28