餐廳: 鹿角巷
資訊:

2018-10-15 153 瀏覽
尖沙咀鹿角巷出名就係人都知,至少都要排半個鐘先買到。呢日經過見到少人啲,喺咁岩口渴而附近無其他選擇既情況下就姑且一試。作為一個唔飲甜野又唔中意奶茶同珍珠既人黎講其實唔應該揀鹿角巷,話哂佢地主打係黑糖珍珠鮮奶最後決定揀杯同樣喺水牌上標記左推薦既小山綠茶~俾錢+等拎總共排左20分鐘,終於拎到茶味幾濃,但略嫌鞋口左啲,同埋有少少澀,係水溫過熱/泡左好多轉果種澀。想飲珍奶既人可以揀其他茶底放棄呢個~(好似皇家9號出名啲?)值得一讚既係杯底設計有個凹槽,可以飲到一滴不剩,唔會浪費但要飲茶下次我都係揀返貢茶算
尖沙咀鹿角巷出名就係人都知,至少都要排半個鐘先買到。

最後決定揀杯同樣喺水牌上標記左推薦既小山綠茶
小山綠茶

俾錢+等拎總共排左20分鐘,終於拎到

值得一讚既係杯底設計有個凹槽,可以飲到一滴不剩,唔會浪費

但要飲茶下次我都係揀返貢茶算
2018-10-15