2022-09-26
好多年前響大圍食過一次鍋心,印象中都唔錯。今次突然想食粥底火鍋就即刻諗起佢。知道原來佐敦都有分店,就即管去試嚇啦。我哋果日晚市好早就到,大概係5:30,但已經好多人,同埋記得要book位,否則walkin好大機會食唔倒。我哋叫左最平個餐,係肉蟹+沙白蜆 $200,再自選5種海鮮,我哋揀左鮑魚、蟶子、蝦、多寶魚、蜆。肉蟹唔係好大隻,但勝在海鯨樣樣都好新鮮。配料並唔係無限叫,可以揀8樣,冇乜特別都係一啲普通嘅火鍋配料。我諗最重要都係佢個海鮮粥。一開始佢個湯底只係粥水,等你食完海鮮同配料之後,職員就會幫你落粥,同埋南瓜粒、芋頭粒同粟米件,3樣都係帶甜嘅蔬菜,再加上海鮮嘅精華,煲出黎個粥真係冇得頂。未至於非常抵食或者係非試不可,但這個價錢有生猛海鮮,有火鍋配料,又有海鮮粥,算不過不失了,而且都夠飽嘅。食物:❇️❇️❇️環境:❇️❇️❇️服務:❇️❇️❇️價錢:❇️❇️❇️翻兜指數:❇️❇️❇️
食物:❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️