2020-08-18
🥞 Pink Waffle ($98):格仔型waffle 就食得多, 變成一粒粒,好似咖啡豆形狀嘅waffle就真係第一次食。 對於鐘意飲咖啡嘅我,一開始見到IG有人post依款甜品,就bookmark咗。可惜,試完係失望。Waffle外皮微脆偏硬 內乾微軟。咖啡味只有少少,有炭香味,但沒有蛋香味。Raseberry cream 同 yogurt sauce 較少,好彩有莓,但食一次就夠😂 .⏱All day Breakfast($100):與平時食開嘅all day breakfast 冇咩分別,普普通通,冇特別。唯一值得讚係蛋炒得滑,可惜麵包太硬。.🥪煙三文魚忌廉芝士三文治 ($42):賣相唔靚,唔#igable,但又出奇地幾好食。 煙三文魚味道唔算好新鮮,但起碼唔會醃到好咸。配忌廉芝士醬,令人愈食愈開胃,甜中帶點乳酪,味道不厚重,食落唔覺膩,輕鬆食晒👍🏻 性價比較高.☕️ Hot Cappuccino ($40):如果你有留意開我打嘅食評,你會發現我鐘意飲Cappuccino, 因為我好鐘意豐盈綿完奶泡,可惜依間cafe嘅奶泡都唔係打得好細密,奶泡都好快冇晒。不過,咖啡濃郁,不會
⏱All day Breakfast($100):
🥪煙三文魚忌廉芝士三文治 ($42):
☕️ Hot Cappuccino ($40):
如果你有留意開我打嘅食評,你會發現我鐘意飲Cappuccino, 因為我好鐘意豐盈綿完奶泡,可惜依間cafe嘅奶泡都唔係打得好細密,奶泡都好快冇晒。不過,咖啡濃郁,不會淡如水,味道偏fruity ,順滑口感。
總括來說,cafe 食物一般,但咖啡唔錯。假日約朋友飲咖啡可以試下,平常心黎就好了!