2024-07-27 1908 瀏覽
晚飯一行五人,點咗一個四人套餐,另外加咗半隻堂剪奶豬以及一碟黑松露珍珠貝炒蛋。四人套餐份量非常足夠,尤其海味雜菜煲大大煲,材料豐富,當中使用咗大蝦乾而非蝦米仔,套餐各道菜式味道中規中矩。而當晚我們各人一致認同最好味嘅竟然係套餐外加嘅黑松露珍珠貝炒蛋,雖然價錢少許貴($148), 但勝在黑松露及珍珠貝份量很多,一啲都唔小家,黑松露味道好香,蛋亦炒得好滑好creamy。而全晚比較失望嘅就係隻奶豬,真係好肥,基本上三份之二係肥膏,食唔慣,皮係燒得好脆,如果唔怕肥嘅可以一試,半隻$158係抵食嘅,但我地下次就唔會再食。總括全晚食物隨咗奶豬唔太啱胃口之外,所有菜式都滿意,幾位女侍應招呼亦很好,坐位安排可能太多枱靠近海景窗邊位置,枱與枱之間空間比較窄小,出入唔太方便,或許減少放一張枱可以令地方鬆動啲。全晚消費$1975(連兩支啤酒及一個白飯)
全晚消費$1975(連兩支啤酒及一個白飯)
  • 黑松露珍珠貝炒蛋